CEAI DE MAGHIRAN EVDOKYMON (ORIGANUM MAJORANA) 30GR

13,50 lei

Maghiranul (sau oregano de grădină) , din aceeași familie cu oregano sălbatic / sovârful este folosit ca plantă condiment dar și ca plantă medicinală.

Este un remediu natural în tratamentul balonărilor, spasmelor intestinale, durerilor reumatice, durerilor de dinți, aftelor și gingivitelor, insomniilor, afecțiunilor renale, gastritei.
Ceaiul de maghiran este recomandat pentru afecțiunile tractului urinar, palpitațiilor și bronșitelor.
Ceaiul de maghiran – calmează durerile de stomac, ajută digestia, crește pofta de mâncare. În doze concentrate, produce somnolență, are efecte antidepresive, chiar usor euforizante. Ceaiul mai este cunoscut și pentru efectele sale sudorifice. Este știut faptul că produce transpirație abundentă și măreste temperatura organismului, de aceea se recomandă persoanelor care au probleme cu circulația.

Uz intern: colici gastro-intestinali, gastrite hipoacide, insomnie, balonări abdominale, anorexie, nevroze, mărirea perisaltismului intestinal.
Moduri diferite de preparare a infuziei de maghiran: * ceai calmant: se bea o infuzie obținută dintr-o linguriță de plantă la 200 ml apă fierbinte; *ceai antidepresiv: se bea o infuzie fierbinte preparată din doua lingurițe de plantă la 200 ml apă fierbinte; *ceai fortifiant: macerat rece, obținut din două lingurițe de plante lăsate într-o cană cu apa rece, timp de 24 de ore. Se strecoară și se bea îndulcit cu miere.

Maghiranul are o aroma dulceagă de pin și lămâie.

NU este recomandată utilizarea la copii foarte mici și femei însărcinate sau care alăptează.

Maghiranul presărat taiat fin peste preparatele culinare dă o aromă delicată mâncării dar și salatelor.

6 în stoc